Nadal heeft weer geen probleem met onze landgenoot voor 2 keer je inzet!

Van de Zandschulp staat voor een lastige opdracht. Hij neemt het namelijk op tegen Nadal voor een plek in de kwartfinale. Nadal moest in zijn eerste 2 rondes telkens een set afgeven, al moet gezegd worden dat Cerundolo en Berankis er een goede partij van maakten. In de vorige ronde wist Nadal wel met 3-0 te winnen. Dit was tegen Sonego, wat toch zeker geen slechte speler is.

Onze landgenoot begon goed aan het toernooi met een 3-0 zege tegen Lopez. In de 2 rondes daarna moest hij steeds een set afgeven. Tegen Ruusuvuoiri verloor hij de eerste set, waarna hij wel zonder enig probleem de wedstrijd wist te winnen. In de vorige ronde had de nummer 25 van de wereld het wel lastig met Gasquet. De Fransman had de eerste set namelijk altijd moeten winnen. Hij kon het uitserveren op 5-3, waar hij de game weggaf na 5 setpoints te hebben gehad. Ook in de tweede en derde set had Van de Zandschulp het zeer lastig.

Van de Zandschulp zal er tegen Nadal elke set voor 100% moeten staan. We verwachten dat Nadal zijn spel van tegen Sonego kan doortrekken en te sterk zal zijn voor de Nederlander. Beide heren speelden 1 keer eerder tegen elkaar. Dit was een dikke maand geleden op Roland Garros, waar Nadal met 3-0 in sets won. Natuurlijk was dat op gravel, maar toch verwachten we dat Nadal te sterk zal zijn voor onze landgenoot.