Een slopende strijd voor een plek in de kwartfinale!

Badosa en Haleb nemen het tegen elkaar op voor een plaats in de kwartfinale. Een prachtig affiche tussen de nummer 4 van de wereld en een voormalig grand slam winnares. Beide vrouwen hebben nog geen set moeten afgeven dit toernooi. Badosa had in de eerste 2 rondes geen enkel probleem met Chirico en Bara. In de vorige ronde trof ze Kvitova, wat natuurlijk een ander niveau is. Dit was een spannende match, die eindigde in een 7-5/7-6 overwinning voor de Spaanse.

Haleb is nog geen topper zoals Kvitova tegengekomen dit toernooi. De Roemeense nam het op tegen Muchova, Flipkens en Frech. Alle 3 de matchen won ze met een 2-0 score in sets. In haar voorbereiding liet de nummer 18 van de wereld zien dat men rekening moet houden met haar. Ze speelde met momenten zeer goed tennis.

In april dit jaar speelden ze al tegen elkaar. Dit was op het gravel in Madrid, waar Haleb met 6-3/6-1 won, maar toen had Badosa wel wat last van een blessure. We verwachten dat het vandaag een zeer spannende match zal worden, wat misschien wel een 3-setter kan worden.