Onze landgenoot gaat strijdend ten onder!

Novak Djokovic is op een missie. Hij wil natuurlijk zijn 21ste grand slam winnen. Tot nu toe heeft hij nog geen echte problemen gehad. In zijn eerste wedstrijd had hij het even lastig met Kwon, maar wist toch in 4 sets te winnen. Na deze match speelt hij zeer goed, waardoor hij in de andere 2 matchen slechts 14 games moest afstaan in 6 sets.

Voor onze landgenoot Van Rijthoven kan Wimbledon niet meer stuk. Hij kreeg een wildcard en wist die optimaal te benutten. Hij won namelijk zijn eerste 3 wedstrijden. In deze 3 wedstrijden verloor hij slechts 1 set, dit was tegen Opelka. Tegen zowel Delbonis als Basilashvili won de Nederlander met een 3-0 score in sets.

We verwachten uiteraard dat Djokovic gaat winnen, maar toch denken we dat Van Rijthoven niet zonder een strijd ten onder zal gaan. Deze lijn betekent dat het 3 sets op rij 6-4 voor Djokovic mag worden. Indien ze 1 tiebreak spelen, lijkt deze lijn zeer haalbaar.