De Belgische kan haar niveau niet opkrikken!

Zoals eerder al aangegeven, verwachten we deze grand slam veel van Jabeur. De nummer 2 van de wereld neemt het vandaag op tegen Elise Mertens voor een plek in de kwartfinale. Jabeur is aan een zeer goede run bezig op Wimbledon. Ze moest in haar eerste 3 rondes in totaal slechts 13 games afstaan. Ze weet haar goede vorm die ze had bij de toernooiwinst in Berlijn dus door te trekken.

Vandaag speelt ze wel tegen een op papier betere tegenstander. Mertens staat 31ste op de WTA-ranking en wist in de vorige ronde knap Kerber uit te schakelen. Dit was zeer onverwacht, aangezien ze het in haar eerste 2 rondes moeilijk had tegen de nummer 63 en 100 van de wereld. Tegen beide speelsters verloor ze een set. De eerste wedstrijd won ze na opgave van Osorio bij een 1-6/6-2/4-2 stand. De tweede wedstrijd won ze moeizaam met 3-6/7-6/7-5. Tegen Kerber won ze dus wel, dit was met 6-4/7-5.

Als Mertens het Jabeur moeilijk wilt maken, moet ze een beter niveau halen dan wat ze haalde in haar eerste 2 wedstrijden. We verwachten dat Jabeur haar goede vorm kan doortrekken en te sterk zal zijn voor de Belgische.