Een spannende strijd voor voormalig Wimbledon kampioene!

Vandaag staat er in het vrouwentennis een zeer mooi affiche op het programma. De nummer 4 van de wereld Badosa neemt het op tegen voormalig Wimbledon winnares Kvitova. Ook dit jaar wordt er veel verwacht van Kvitova, aangezien ze haar voorbereiding afsloot met een toernooiwinst in Eastbourne. Bij de start van Wimbledon had ze het toch even moeilijk, waardoor ze haar eerste set tegen Paolini met 6-2 verloor. Haar tweede wedstrijd begon ze zeer sterk aan de wedstrijd, ze won de eerste set namelijk met 6-1. De tweede set tegen Bogdan had ze het wel weer wat moeilijker, maar wist ze toch te winnen met 7-6.

Haar tegenstander is dus Badosa. De voorbereiding van de nummer 4 van de wereld was niet goed. Ze speelde slechts 1 toernooi en verloor daarin de eerste ronde. Ondanks d slechte voorbereiding startte de Spaanse zeer sterk aan Wimbledon. Ze won haar eerste wedstrijd met 6-2/6-1 tegen de nummer 236 van de wereld. Haar tweede wedstrijd won ze wederom overtuigend met 6-3/6-2.

We verwachten een zeer spannende wedstrijd tussen deze dames, aangezien ze beide goed kunnen tennissen. De ondergrond speelt in het voordeel van Kvitova, maar Badosa heeft de eerste 2 rondes goede dingen laten zien.