Een slopende strijd voor onze landgenoot!

Onze landgenoot Van Rijthoven beleeft momenteel zijn droom. Doordat hij het ATP-toernooi in s’-Hertogenbosch won, kreeg hij een wildcard voor Wimbledon. Op de grand slam ging de Nederlander gewoon verder met zijn goede spel, waardoor hij de eerste 2 rondes wist te winnen. Hij versloeg in de eerste ronde Delbonis met 3-0 in sets. In de tweede ronde behaalde hij een knappe overwinning tegen Opelka. Van Rijthoven won met 3-1 in sets, waar er maar liefst 3 tie breaks werden gespeeld.

Hij neemt het op tegen Basilashvili. De Georgiër kwam met moeite voorbij de nummer 280 van de wereld, Rosol. Hiervoor had hij namelijk 5 sets nodig. In de tweede ronde had Basilashvili het wederom niet gemakkelijk. Hij won dan wel met 3-1 in sets, maar er werden 2 tie breaks gespeeld.

Kortom, beide heren hebben dit toernooi al enkele tie breaks gespeeld. We verwachten dat dit vandaag niet anders zal zijn. Verder verwachten we dat beide spelers een set zullen winnen, waardoor deze lijn zeer goed mogelijk is.