Shapovalov weet zijn beste vorm nog niet te vinden!

Shapovalov kennen we als een zeer wisselvallige speler. Met momenten kan de Canadees fantastisch tennis produceren, waarmee hij bijna iedereen kan verslaan. Op andere momenten kan hij verliezen tegen een op papier veel mindere speler. De voorbereiding van de nummer 16 van de wereld was ronduit slecht. Hij werd 3 keer in de eerste ronde uitgeschakeld. Deze week kon hij zijn eerste wedstrijd van het grasseizoen winnen tegen Rinderknech. Ook dit was met de nodige moeite, hij had er namelijk 5 sets voor nodig.

Nakashima heeft over het algemeen prima resultaten behaald dit grasseizoen. Hij won onder andere tegen Paul en Querrey, maar verloor dan weer tegen Mannarino en Murray. Natuurlijk is het logisch dat de Amerikaan verliest tegen Murray, aangezien de Brit uitstekend tennist op gras, maar dit wil wel zeggen dat Nakashima dus duidelijk te verslaan is. In de eerste ronde won de Amerikaan in 4 sets tegen Kuhn.

We verwachten dat beide spelers sowieso wel een set zullen winnen. Gezien de vorm van Shapovalov zouden het er ook best 5 kunnen worden, aangezien de Canadees in principe wel gewoon de betere speler is.