Toekomstige nummer 1 stoot wederom door en verdubbelt je inzet!

De nieuwe nummer 1 volgens velen, Alcaraz had het moeilijk in zijn eerste ronde op Wimbledon. Hij moest het opnemen tegen Struff, een prima speler. De Duitser heeft met momenten een heel goede service, en dit was maandag het geval. Verder liet Struff ook zeer goed tennis zien, wat resulteerde in een moeilijke match voor de Spanjaard. Toch liet Alcaraz sommige momenten zien waarom er zoveel van hem verwacht wordt. Hij won uiteindelijk de match met 3-2 in sets.

Hij moet het opnemen tegen onze landgenoot Griekspoor. De Nederlander won zijn eerste ronde tegen Fognini, iemand die heel goed kan tennissen, maar niet altijd evenveel zin heeft. De voorbereiding van de nummer 59 van de wereld was redelijk, maar liet het sommige matchen afweten. Zo verloor hij in Mallorca tegen de nummer 217 van de wereld in de kwartfinale.

We verwachten dat Alcaraz nog meer gewend zal zijn aan het gras, en daardoor sneller in de match zal zitten. Kwalitatief gezien is de Spanjaard uiteraard de betere speler, alleen het gras speelt waarschijnlijk in het voordeel van Griekspoor. Toch denken we dat Alcaraz in 3 of 4 sets zal winnen.