Jabeur oppermachtig op Wimbledon!

Wie het vrouwentennis een beetje volgt weet dat Jabeur 1 van de kanshebsters is voor deze grand slam. Momenteel staat ze tweede op de WTA-ranking. Dit komt mede door haar toernooiwinst in Berlijn. Om deze zege te behalen, versloeg ze onder andere Bencic en Gauff, 2 speelsters uit de top 20. Jabeur speelt formidabel tennis, haar slagen zijn zeer goed, wat resulteert in sprekende cijfers. Ze won haar eerste ronde met 6-1/6-3.

Vandaag neemt ze het op tegen de nogal onbekende Kawa. De nummer 132 van de wereld wist de kwalificaties te overleven, wat al een knappe prestatie was. in de eerste ronde wist ze Marino te verslaan in 3 sets. De voorbereiding van de Poolse was echter niet goed. ze verloor 1 keer in de eerste ronde van een WTA-toernooi, en 1 keer verloor ze al in de kwalificatie.

We kunnen concluderen dat Jabeur een heel ander kaliber is dan Kawa. We verwachten dan ook een zeer makkelijke overwinning. Bij een 6-3/6-2 overwinning is deze lijn goed, we zouden verbaasd zijn als Kawa er een spannende match van kan maken.