Een slopende partij voor de debutant!

Goffin speelde slechts 1 match op gras in de voorbereiding. Dat was in Halle, waar hij in de eerste ronde gelijk Medvedev trof. Die match verloor hij met 2-0 in sets, maar tegen de nummer 1 van de wereld is dat uiteraard geen schande. Gister speelde hij in de eerste ronde tegen Albot. De Belg had weinig problemen met de nummer 113 van de wereld en won met 6-2/6-2/7-6. Als we kijken naar het jaar dat Goffin heeft gehad, zien we dat hij terug beter in vorm is dan vorig jaar.

De tegenstander van Goffin is Baez. De 21-jarige Argentijn speelde net zoals Goffin maar 1 toernooi in de voorbereiding. Hij speelde in Mallorca, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door Altmeier. Deze week won hij zijn eerste match ooit op Wimbledon in 3 sets. Hij versloeg de Japanner Daniel met 6-4/6-4/7-5.

Beide spelers moeten het niet van hun opslag hebben. Mede daarom denken we dat er wel eens 4 sets gespeeld zullen worden. Er is natuurlijk ook een kans dat het een 5-setter wordt, wat zou betekenen dat deze lijn eigenlijk sowieso goed is.