Het jonge Deense talent moet nog wennen op het gras!

Het jonge Deense talent neemt het op tegen de Amerikaanse Giron. Tijdens Roland Garros liet Rune heel wat mooie dingen zien, waardoor de verwachtingen van hem waren gestegen. Afgelopen weken liet hij zien dat hij toch wat moeite heeft op het gras. In Halle verloor hij met 2-0 in sets tegen Carreno-Busta en 1 week later verloor hij in de eerste ronde in Eastbourne tegen Peniston. De Deen kan zeker goed tennissen, maar moet zijn vorm op gras nog een beetje vinden.

Giron daarentegen heeft enkele goede resultaten behaald. Zo speelde hij 2 spannende wedstrijden tegen Auger-Aliassime en Tsitsipas. Deze wedstrijden verloor de Amerikaan allebei met 2-1 in sets, maar tegen spelers van dat kaliber is dat geen schande. Vorige week was de nummer 65 van de wereld actief in Mallorca, waar hij de kwartfinale behaalde. Op weg naar de kwartfinale versloeg hij Van de Zandschulp en McDonald. De Amerikaan kan dus met een beter gevoel terugkijken op het grasseizoen dan Rune.

We verwachten een spannende match, die best wel eens een 5-setter kan worden. 4 sets verwachten we sowieso, waardoor we ook voor deze lijn kiezen.