De finalist van vorig jaar maakt zijn ambities gelijk duidelijk!

Berrettini neemt het in de eerste ronde op tegen Garin. De finalist van vorig jaar heeft daarmee een ‘makkelijke’ tegenstander. Het spel van de Chileen is niet gemaakt voor het gras. Hij speelde 2 toernooien in de voorbereiding, waarbij hij 2 keer in de eerste ronde werd uitgeschakeld. De nummer 44 van de wereld verloor 6-2/6-3 van Korda en 6-3/6-3 van De Minaur. Natuurlijk zijn dit prima tegenstanders, maar Berrettini is nog een niveau hoger.

De Italiaan houdt er namelijk van om op gras te spelen. Vorig jaar wist hij de finale van Wimbledon te halen. Dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog, aangezien hij al 2 toernooien in de voorbereiding heeft gewonnen. Hij wist de titel in zowel Stuttgart als in Londen op zijn naam te zetten. In deze toernooien wist hij tegen goede spelers zoals Murray, Van de Zandschulp en Sonego te winnen. De service van de Italiaan is groot wapen, hiermee pakt hij ongelofelijk makkelijk punten. Dit doet hij ofwel met een ace, ofwel komt er een makkelijke bal terug en pakt hij die aan.

De verwachtingen zijn duidelijk, Berrettini zou eigenlijk altijd moeten winnen. Wij verwachten dat hij dit met duidelijke cijfers zal doen, aangezien Garin op gras niet veel voorstelt.