Voormalig Wimbledon-winnaar fluitend naar de tweede ronde!

Murray neemt het in de eerste ronde op tegen Duckworth. De geliefde Brit heeft hiermee een zeer haalbare kaart geloot. Sterker nog, de Brit moet deze wedstrijd eigenlijk altijd winnen. De voorbereiding van Murray was veelbelovend. Hij warmde op bij een challenger-toernooi, waarna hij de finale haalde op het ATP-toernooi in Stuttgart. Hij geraakte in de finale door onder andere Tsitsipas en Kyrgios te verslaan, beide matchen won hij met 2-0.

Duckworth weet nog niet te overtuigen op het gras. Van de 4 toernooien die hij speelde, verloor hij 3 keer de eerste ronde in het hoofdtoernooi, en 1 keer de eerste ronde in de kwalificatie. Hij wist slechts 2 matchen te winnen, en deze waren dus in de kwalificatie. Hij verloor van matige spelers zoals Herbert, Simon en Jubb. Hierdoor zijn de verwachtingen van de Australiër vrij laag.

Zoals gezegd is de vorm van Murray zeer goed. Als we rekening houden met het feit dat hij thuis speelt en op de steun van het publiek zal mogen rekenen, verwachten we een simpele overwinning voor de Brit.