Voormalig grand slam winnaar gaat onderuit in de eerste ronde!

Sinds dat ze de titel van de US Open heeft gewonnen, heeft Raducanu minder gepresteerd. De Britse staat momenteel 11de van de wereld, maar zo speelt ze momenteel niet. Ze heeft de afgelopen 2 maanden last van blessures, waardoor ze al 2 keer midden in de match moest opgeven. Dit was ook in Nottingham het geval, op een 4-3 stand voor Golubic moest Raducanu de wedstrijd staken. Hierdoor heeft ze ook geen enkele wedstrijd meer op gras gespeeld.

Van Uytvanck kan wel tevreden zijn over haar voorbereiding. Ze wist al 2 toernooien te winnen, deze waren weliswaar niet op WTA-niveau, maar het zorgt er wel voor dat de Belg zich goed voelt op het gras. In ‘s-Hertogenbosch deed ze wel mee aan een WTA-toernooi. Hier liet goed tennis zien, waarmee ze haar landgenote Mertens uitschakelde. In de kwartfinale wist ze het Sabalenka zeer moeilijk te maken. De match eindigde in een 6-3/3-6/7-6 overwinning voor de Wit-Russische.

We verwachten dat Van Uytvanck zich beter zal voelen op het gras, waardoor ze met meer vertrouwen zal spelen. De Belg zal ook meer matchritme hebben, waardoor ze gelijk in de match zal zitten, in tegenstelling tot Raducanu.