Dimitrov overklast Johnson voor 2.14 keer je inzet!

Johnson deed mee aan 2 ATP-toernooien in de voorbereiding voor Wimbledon. In beide toernooien wist hij het hoofdtoernooi niet te halen. In Londen verloor hij de laatste kwalificatiematch met 2-0 in sets van Jubb. In Eastbourne was Nakashima te sterk en wist met 6-4/6-4 te winnen. De Amerikaan heeft tot nu toe dus niet veel indruk gemaakt.

Dimitrov daarentegen liet wel al heel goed tennis zien. Dit was in zijn wedstrijd tegen Norrie, die hij met 6-7/6-1/6-4 versloeg. In de ronde erna was Van de Zandschulp te sterk voor hem, maar Dimitrov had daar eigenlijk altijd de eerste set moeten winnen. De Bulgaar kan met momenten fantastisch tennissen, wat hij de eerste 2 rondes van Roland Garros ook liet zien. Daar verloor hij slechts 10 games in zijn eerste 2 matchen.

We verwachten dat Dimitrov een niveau te hoog is voor Johnson. Met de game handicap kiezen we voor een makkelijke overwinning voor de Bulgaar, maar ook indien Johnson een set weet te winnen is dit nog mogelijk.