De Chileen voelt zich niet comfortabel op het gras!

Beide heren zullen niet ontevreden zijn met hun loting. Het is natuurlijk een meer haalbare kaart dan bijvoorbeeld Hurkacz of Auger-Aliassime. Toch denken wij dat vooral Djere blij mag zijn met zijn tegenstander.

Het grasseizoen van Tabilo is namelijk niet echt geslaagd. Hij speelde 3 toernooien, waar hij 2 matchen wist te winnen en 3 verloor. De 2 matchen die hij wist te winnen waren in de kwalificaties in Mallorca. Hier versloeg de Chileen in 3 sets de nummer 284 van de wereld, en in 2 sets de 111. In het hoofdtoernooi moest Tabilo opgeven vanwege een blessure op een 6-3/4-2 stand voor de Fransman. Voor het toernooi in Mallorca deed hij mee in Londen, alleen daar strandde hij in de eerste ronde van de kwalificaties. Ook in Nederland verloor hij in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Al met al kunnen we zeggen dat Tabilo beter presteert op bijvoorbeeld gravel.

Het grasseizoen van Djere is ook niet ongelofelijk. Hij speelde slechts 2 toernooien, waar hij 1 keer won en 2 keer verloor. De verliespartijen waren wel tegen goede tegenstanders. Ook hij verloor tegen Kachanov, al was dit wel een nipte partij, het werd namelijk 7-6/6-4. Vorige week verloor hij 5-7/7-6/7-6 tegen Kyrgios. Ook dat is zeker geen slecht resultaat, aangezien Kyrgios eerder ook al te sterk was voor Tsitsipas. Hierdoor denken we dat Djere toch het overwicht zal hebben, en de overwinning zal binnenhalen. We denken dat het geen 5-setter zal worden, vandaar de keuze voor -1.5 set.