Otte op weg naar nieuwe halve finale in Duitsland en verdubbelt ruim je inzet!

Otte is uitstekend begonnen aan het grasseizoen. De Duitser begon zijn eerste wedstrijden op het gras in zijn thuisland en dit zagen we ook aan zijn resultaten. Otte is extra gemotiveerd wanneer hij in zijn eigen land speelt. De Duitser heeft de ondergrond gras zeer goed onder de knie en maakt goed gebruik van zijn opslag. De nummer 51 van de wereld begon in Stuttgart tegen zijn landgenoot Altmaier en versloeg hem door de 2 tiebreaks te winnen. In de 1/8ste ronde speelde hij opnieuw 2 tiebreaks en wist ook deze 2 te winnen en versloeg zo de Canadees Shapovalov in straight sets. Door een walk-over kwam hij onmiddellijk in de halve finale terecht op het ATP toernooi. Hij verloor van de uiteindelijke winnaar Berretini met 6-7/6-7. Hij wist zijn goede vorm voort te zetten op het ATP toernooi in Halle. Daar won hij zijn eerste 2 wedstrijden tegen Kecmanovic en Basilashvili. Hij was met 4-6/6-0/7-6 te sterk voor de Georgiër, die Rublev nog uitschakelde op het toernooi.

Kachanov is wisselvallig begonnen aan het grasseizoen. De Rus behaalde op het ATP toernooi in Hertogenbosch de kwartfinale. De eerste ronde wist hij makkelijk te winnen in 2 sets tegen Tabilo. In de 1/16de finale stond hij op de rand van uitschakeling. In de 3de en beslissende set stond de Rus maar liefst 0-4 achter, maar dit kon hij nog omkeren naar een tiebreak, die hij uiteindelijk won en zo de Pool Majchrzak versloeg met 5-7/7-5/7-6. In de kwartfinale verloor hij van de nummer 9 Auger-Aliassime. Op het toernooi in Halle versloeg hij in de eerste ronde zijn landgenoot Karatsev in 3 sets met 6-7/6-1/6-2. In de 1/16de finale won hij in 2 sets van Djere en zo staat hij opnieuw in de kwart finale.

We verwachten dat Otte doormiddel van zijn goede vorm Kachanov zeker kan verslaan door goed gebruik te maken van zijn opslag. Als het op een tiebreak aankomt heeft Otte wel degelijk het voordeel aangezien hij al verschillende tiebreaks heeft gewonnen op het grasseizoen.