Het gras in Stuttgart zorgt voor een lange eerste set!

Vandaag spelen Otte en Shapovalov tegen elkaar op het gras in Stuttgart. Zoals we al eerder in onze artikels hebben vermeld, zorgt het gras ervoor dat mensen met een goede opslag makkelijker hun opslag kunnen houden. Otte speelde maandag zijn eerste ronde tegen Altmeier. Beide heren serveerden vrij goed, wat resulteerde in 2 tiebreaks. De Duister serveert dus prima, wat hij soms combineert met een volley.

Shapovalov zullen de meesten wel kennen. De Canadees staat op de 16de plaats op de ATP-ranking en laat met momenten fantastisch tennis zien. Ook hij beschikt over een goede opslag. Natuurlijk is Shapovalov de betere speler van de 2, maar de Canadees haalt soms zijn niveau niet. Shapovalov liet vorig jaar zien zichzelf goed te voelen op het gras. Hij bereikte de halve finale van Wimbledon, waar hij werd uitgeschakeld door Djokovic.

We verwachten dat beide heren op het gras hun opslaggames makkelijk kunnen binnenhalen. Als er een break zal zijn verwachten wij dat Shapovalov dit zal doen, maar in 2 sets verwachten wij sowieso 1 tiebreak. Meestal houden de spelers in de eerste set makkelijker hun opslag, waardoor wij correcte score eerste set 7-6 voor Shapovalov ook een mooie bet vinden.