Onze landgenoot behaalt een overwinning voor eigen publiek!

Van de Zandschulp mag het in Rosmalen opnemen tegen Ruusuvuori. Het Nederlandse ATP-toernooi wordt op gras gespeeld. Hier hebben we onze landgenoot nog niet zo vaak op zien spelen. Vorig jaar verloor hij 6-3/6-4/7-6 tegen Berretini in de eerste ronde van Wimbledon. Berretini wist uiteindelijk de finale te halen, dus dat was zeker geen verkeerde uitslag. Afgelopen jaar was voor Van de Zandschulp natuurlijk zijn grote doorbraak. Hij staat momenteel op plaats 29 op de ATP-ranking en is daarmee ook een vaste waarden op ATP-toernooien, waar hij het prima doet.

De vorm van Ruusuvuori is momenteel niet zo goed. Hij verloor maar liefst 4 van zijn laatste 5 matchen, waarvan hij 2 keer in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Ook de Fin is nog niet echt bekend op het gras, hij verloor vorig jaar in de eerste ronde van Wimbledon in 5 sets tegen Giron. Aangezien ze allebei nog niet zo veel op gras hebben gespeeld, kunnen we daar niet naar kijken. We moeten dus kijken naar de huidige vorm en naar het spel wat ze spelen i.v.m. de ondergrond.

We verwachten dat Van de Zandschulp de overwinning over de streep zal trekken in eigen land. Hij verkeerd in een betere vorm, en beschikt over het spel om het Ruusuvuori moeilijk te maken.