Wedtips finale Roland Garros: Rafa Nadal niet ongenaakbaar

Cancel al je plannen. Zeg je date af, het familiebezoek kan wachten en dat middagje sporten komt later wel. Zondagmiddag om 15:00 staat de finale van Roland Garros op het programma. Wie anders dan Rafael Nadal neemt het in deze finale op tegen Casper Ruud. Kan Ruud stunten of wordt Nadal de oudste winnaar ooit? De mooiste wedtips voor de finale van Roland Garros vind je hier.

Rafael Nadal – Casper Ruud

Voor deze spelers is dit de eerste keer dat ze elkaar treffen op het hoogste niveau. Dat is uniek. De laatste keer dat twee mannen in een Grand Slam-finale hun eerste ontmoeting op het hoogste niveau hadden is al even geleden In 2008 ontmoette Novak Djokovic Jo-Wilfried Tsonga voor het eerst in een finale.

Casper Ruud speelde wel al eens tegen Nadal, op de Rafa Nadal Academy. De Spanjaard wist daar altijd te winnen, maar niet altijd even gemakkelijk zegt Ruud. “Er waren enkele spannende sets, 7-6, 7-5, maar steeds in zijn voordeel.”

Rafael Nadal op Roland Garros

Hoewel je van Rafael Nadal op Roland Garros altijd iets mag verwachten, waren er twijfels. Heeft de ‘King of clay’ nog steeds de vorm om dit toernooi te winnen of zijn andere jonge spelers – zoals Carlos Alcaraz – er voorbij?

Dat antwoord is inmiddels gegeven. Na een aantal eenvoudige rondes in de beginfase, versloeg de nummer 5 van de wereld op indrukwekkende wijze meerdere grote namen. Jong talent Felix Auger-Aliassime moest na een thriller het veld ruimen (2-3). Die overwinning leidde tot de wedstrijd die iedereen wil zien: Novak Djokovic – Rafael Nadal. De Serviër was goed, maar niet goed genoeg. Na een spektakelstuk versloeg Nadal de nummer 1 van de wereld met 1-3.

De laatste horde naar de finale was Alexander Zverev, die knap wist te winnen van Carlos Alcaraz. De Duitser bood uitstekend partij, tot de fatale misstap. Die misstap resulteerde in een nare blessure en een noodgedwongen opgave. Niet de manier waarop Nadal het wilde doen, maar de Spanjaard staat weer in de finale. Nadal verloor op weg naar die finale vier sets. Opvallend is dat het na de overwinning op Botic Van De Zandschulp moeizamer lijkt te gaan. Auger-Aliassime mocht 20 games pakken, Djokovic 16.

Sinds de wedstrijd tegen Van De Zandschulp verloor Nadal 36 games

Casper Ruud op Roland Garros

De route van Casper Ruud kende minder hele grote namen dan die van Nadal, maar is niet minder indrukwekkend. Fransman Jo-Wilfried Tsonga was de eerste die er op eigen grond aan moest geloven (3-1). Ruud kwam duidelijk in zijn ritme, want de partij daarna ging bijna vanzelf. Emil Ruusuvuori werd met 3-0 van de baan geveegd, waarna de eerste echte uitdaging stond te wachten: Lorenzo Sonego.

De Italiaan wist Ruud het vuur aan de schenen te leggen. Set 1 ging naar de Noor, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk wist Ruud aan het langste eind te trekken en met 3-2 te winnen. De Noor stoomde vervolgens door via Hubert Hurkacz en Holger Vitus Nodskov Rune (beide 3-1). Daarna wachtte een hele grote uitdaging: Marin Cilic. De Kroaat schakelde Daniil Medvedev en Andrey Rublev uit, maar bleek niet opgewassen tegen Casper Ruud. De Noor won ook deze partij met overtuigende cijfers (3-1). Uiteindelijk verloor Ruud slechts zes sets onderweg naar de finale.

Conclusie en wedtips finale Roland Garros

Het wordt een kraker van jewelste, zoveel is duidelijk. Nadal is en blijft ‘the king of clay’, maar Ruud kan de Spanjaard partij bieden. Als je immers Marin Cilic in de huidige vorm met klinkende cijfers naar huis stuurt, kun je wel een balletje slaan. Casper Ruud bleef uiteindelijk in al zijn partijen redelijk makkelijk overeind. Rafael Nadal speelt uitzonderlijk goed, maar er er zijn wat kleine scheuren te zien in het spel dat aan het begin van het toernooi foutloos was. Auger-Aliassime mocht de nodige games pakken en ook Djokovic – hoewel dat in de lijn der verwachting lag – pakte aardig wat games. Het toernooi is lang, intensief en Rafa Nadal is niet de jongste meer. Bovendien is Ruud – die nog wel jong is – in bloedvorm. De Noor gaat absoluut de nodige games pakken.

  • Casper Ruud meer dan 13.5 games (6/10 units) @1.83

Meer tips lezen? 👇

Live Betting NL - de #1 op live wedden