De Poolse nummer 1 maakt haar favoriete rol helemaal waar!

Vandaag staat de finale van Roland Garros bij de dames op het programma. Swiatek maakt tot nu toe haar rol als favoriet voor de eindzege helemaal waar. Ze speelt zeer goed tennis, en lijkt bijna elke bal goed te raken. De Poolse heeft heel het toernooi overtuigende uitslagen gehad op 1 set na. Tegen Zheng verloor ze de eerste set met een tiebreak, waarna ze de volgende sets 6-0 en 6-2 won. We kunnen dan ook wel zeggen dat de nummer 1 meer dan terecht in de finale staat.

Haar tegenstander is de nog maar 18-jarige Gauff. De Amerikaanse speelt net zoals Swiatek een zeer sterk toernooi. Zij heeft als enige nog geen set verloren, en speelt bovendien ook goed tennis. We willen niets tekort doen aan de prestatie van Gauff, maar er moet wel gezegd worden dat ze geluk had met haar loting. De moeilijkste tegenstander op papier was Elise Mertens, nummer 32 van de wereld. Swiatek daarentegen heeft nummer 11 van de wereld Pegula, en nummer 20 van de wereld Kasatkina uitgeschakeld.

Gezien het ongelofelijke tennis wat Swiatek laat zien, is ze terecht favoriet voor deze match. We verwachten dat ze haar goede vorm kan doortrekken, en vanaf het begin geconcentreerd is. We denken dat het een leuke match zal worden, maar dat Swiatek op de beslissende momenten het verschil zal maken.