Swiatek overheerst en verdubbelt je inzet

De nummer 1 van de wereld is op weg naar de finale van Roland Garros. De Poolse laat indrukwekkend tennis zien in Parijs. In haar 4 matchen tot nu toe heeft ze slechts 1 set moeten weggeven en dat was een tiebreak tegen de Chinese Zheng, die aan een sterk toernooi bezig was op het Grand Slam toernooi. Na het verliezen van de eerste set tegen Zheng kon ze haar herpakken en won ze uiteindelijk met 6-7/6-0/6-2. Al moet er wel gezegd worden dat Zheng sukkelde met menstruatie krampen. De Poolse heeft de afgelopen 2 WTA toernooien weten te winnen, ze versloeg in Rome Jabeur en in Stuttgart was ze te sterk voor Sabalenka. Het lijkt dat Swiatek op weg is naar een nieuwe finale. Als de nummer 1 van de wereld haar vorm kan verderzetten ligt de weg helemaal open naar een nieuwe grand slam titel in Parijs.

De Amerikaanse Pegula is ook aan een sterk toernooi bezig, al had ze het in de 2de ronde lastig tegen de Oekraïense Kalinina. Ze won de match uiteindelijk in 3 sets met 6-1/5-7/6-4. In de 1/16de finale wist ze Zidansek makkelijk opzij te zetten en werd het 6-1/7-6 voor de nummer 11 van de wereld. Tegen Begu in haar 4de wedstrijd op Roland Garros kende ze toch wel problemen met de Roemeense. Na het verliezen van de eerste set kon ze de match uiteindelijk nog keren en won ze met 4-6/6-2/6-3. Tegen Swiatek zal ze op haar beste niveau moeten spelen om een kans te maken tegen de nummer 1 van de wereld.

We verwachten dat Swiatek de match snel in handen zal nemen en Pegula kwalitatief overheerst. Swiatek zal de match zo snel mogelijk willen afmaken en winnen in 2 eenvoudige sets, wat ze de afgelopen tijd steeds aan het doen is.