Kasatkina wint overtuigend het Russisch onderonsje!

Kasatkina is aan een ongelofelijk parcours bezig in de Franse hoofdstad. Ze verloor in de 4 matchen op weg naar de kwarfinale slechts 14 games. Ze staat heel goed te tennissen, wat dus ook te zien is aan haar resultaten. Deze goede vorm heeft ze al een tijdje. Haar voorbereiding was namelijk ook goed. Zo haalde ze in Rome de halve finale, waar ze werd uitgeschakeld door Jabeur. Om daar te komen moest ze onder andere Badosa en Fernandez uitschakelen.

Ook Kundermetova is aan een goed parcours bezig. Ze schakelde in de 16de finale Badosa uit, al moet er wel gezegd worden dat de Spaanse last had van een blessure en op een 6-3/2-1 stand ook opgaf. In de 8ste finale leek Keys te sterk, zij won de eerste set 6-1. Kundermetova kon de match omdraaien, en won uiteindelijk nog met 1-6/6-3/6-1. In tegenstelling tot Kasatkina, was de voorbereiding van Kundermetova vrij slecht. Ze verloor in Madrid en Rome steeds de eerste ronde.

We verwachten dat Kasatkina haar goede vorm door zal trekken en Kundermetova zal overklassen. We kiezen voor de game handicap, omdat dit ook nog goed mogelijk is in 3 sets.