Een vroege finale in het toernooi!

Vanavond staat er een affiche op het programma waar elke tennisfan naar uitkijkt. Novak Djokovic neemt het op tegen Rafael Nadal, een affiche wat met een andere loting net zo goed de finale had kunnen zijn.

De voorbereiding van de nummer 1 van de wereld begon moeilijk, maar de Serviër sloot het fantastisch af met de toernooiwinst in Rome. Daar versloeg hij 3 top 10 spelers, waaronder Tsitsipas in de finale. Op het ATP-toernooi in Rome verloor hij geen set, deze lijn heeft hij doorgetrokken naar Parijs, want ook deze week moest hij nog geen set afstaan. Djokovic was in de 8ste finale duidelijk te sterk voor Schwartzman, waar hij met 6-1/6-3/6-3 van won. Zijn dropshot tegen Schwartzman waren nagenoeg perfect. Dit is iets wat hij tegen Nadal erg zou kunnen uitbuiten.

Nadal heeft een zeer korte voorbereiding gehad. Hij speelde slechts 5 wedstrijden op gravel voor Roland Garros. In Madrid werd hij in de kwartfinale door Alcaraz uitgeschakeld, waarna hij in Rome in de 2de ronde al werd uitgeschakeld door Shapovalov. Toch liet de 13-voudige Roland Garros winnaar heel goed tennis zien. In de vorige ronde trof hij Auger-Aliassime. De Canadees begon zeer goed, al moet er ook gezegd worden dat Nadal in de eerste set een schim van zichzelf was. Uiteindelijk wist Nadal zijn niveau te halen en won nog met 3-6/6-3/6-2/3-6/6-3. Met name in de 3de set speelde de Spanjaard zeer goed tennis, maar tegen Djokovic zal hij dit niveau heel de partij moeten halen.

Djokovic zijn vorm lijkt beter te zijn. Het feit dat Nadal zondag een match van 4 uur en 19 min speelde, zal ook niet in zijn voordeel spelen. We verwachten dat het een spannende match wordt, maar dat Djokovic de mindere momenten van Nadal genadeloos afstraft en uiteindelijk 3-0 of 3-1 in sets zal winnen.