Ruud opnieuw in de problemen!

Ruud neemt het vandaag op tegen de nummer 13 van de wereld, namelijk Hurkacz. De Noor kende geen problemen in zijn eerste 2 matchen op Roland Garros. Hij won zijn openingsmatch met 3-1 van Tsonga en in de 2de ronde versloeg hij Ruusuvuori met 3-0. Tegen Sonego had hij het zeer lastig, hij won uiteindelijk in 5 sets met 6-2/6-7/1-6/6-4/6-3. Het was een wedstrijd aan een zeer hoge intensiteit, waardoor Ruud veel energie heeft moeten opdoen. Hurkacz daarentegen heeft nog geen lange wedstrijd gespeeld.

De Pool Hurkacz is ijzer sterk begonnen in Parijs. Tot nu toe verloor de nummer 13 van de wereld nog geen enkele set. Hij won zijn eerste match met 7-5/6-2/7-5 van de Italiaan Zeppieri. In de 2de ronde moest hij opnieuw tegen een Italiaan, namelijk Cecchinato. Hij won overtuigend met 6-1/6-4/6-2. In de 16de finale kwam hij Goffin tegen, waar hij nog van verloor in de eerste ronde op het ATP Toernooi in Rome met 6-7/6-7. Deze keer was de Pool te sterk voor de Belg in vorm. Hurkacz won in 3 sets met 7-5/6-2/6-1. Goffin kon zijn niveau van de laatste tijd niet halen, maar dit veranderd de goede prestatie van Hurkacz niet. De Pool lijkt zijn vorm gevonden te hebben en is klaar voor de clash tegen Ruud. We verwachten een wedstrijd waarbij de Pool doormiddel van zijn goede vorm het Ruud lastig zal maken en zal zorgen voor een lange wedstrijd.