Finalist van vorig jaar verliest een set tegen Deens toptalent

Holger Rune is aan fantastisch parcour bezig in Parijs. Hij heeft nog geen enkele set verloren en won met 3-0 van onder andere Shapovalov en Gaston Hugo. Tegen de Franse Gaston Hugo op het Philippe-Chatrier terrein, waar het stadion helemaal gevuld zat met supporters voor Gaston, kende de Deen geen enkel probleem met de thuisspeler. Hij speelde zonder stress en was mentaal zeer sterk. Het werd maar liefst  6-3/6-3/6-3 voor het jonge talent uit Denemarken. In de volgende ronde zal hij het voor het eerst in zijn carrière opnemen tegen de Griek Stefanos Tsitsipas. De Deen zal zich willen bewijzen en zal het de nummer 4 van de wereld proberen zeer lastig te maken.

De Griek heeft nog niet kunnen overtuigen tijdens zijn eerste 3 matchen in Parijs. In deze 3 matchen verloor hij maar liefst 5 sets in totaal. In de eerste ronde lag hij er bijna zelfs uit na het verliezen van de eerste 2 sets tegen Musetti. Hij kon gelukkig de 3 opeenvolgde sets winnen tegen de Italiaan. In de 2de ronde verloor hij een set tegen de nogal onbekende Kolar. In deze wedstrijd waren er zelfs maar liefst 3 tiebreaks gespeeld, waarvan Tsitsipas er 2 won. Al moet er wel gezegd worden dat de Amerikaan de match van zijn leven speelde. Tegen Ymer in de 1/16de finale kende hij veel minder problemen. Hij won in 3 sets met 6-2/6-2/6-1 van de Zweed.

We verwachten een spannend duel waarbij Rune zeker een kans heeft om een set te winnen omwille van zijn doorzettingsvermogen. Tsitsipas lijkt het moeilijk te hebben om 3 sets zijn beste niveau te halen. Hierdoor geeft hij Rune de mogelijkheid geeft om een set te winnen.