Een lange match tussen 2 verrassingen!

Een interessant duel bij de vrouwen vandaag, Kudermetova neemt het op tegen Keys. Beide dames wisten in de vorige ronde goede speelsters naar huis te spelen. Kudermetova stond 6-3/2-1 voor tegen de nummer 4 van de wereld Badosa, waarna de Spaanse op moest geven vanwege een blessure. Keys wist in de 3de set tegen Rybakina de tiebreak te winnen.

Het parcours wat ze hebben afgelegd lijkt heel veel op elkaar. Beide dames hadden onderweg wat moeilijkheden. Zo moesten ze allebei in de eerste ronde een set afgeven. De 2de ronde wisten ze allebei met 2-0 in sets te winnen. Al was de match bij Keys vrij spannend, die eindigde in 6-4/7-6.  Zoals gezegd schakelden ze ook allebei een goede speelster uit in de vorige ronde. Dit was in beide gevallen toch een verrassing.

We verwachten dat ze kwalitatief zeer aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het beloofd dus een lange wedstrijd te worden, waarbij 1 tiebreak genoeg kan zijn voor deze lijn. Wanneer het 3 sets worden is deze lijn praktisch een zekerheid.