Chinese Zheng probeert het moeilijk te maken voor de nummer 1 van de wereld

Swiatek is aan een indrukwekkend seizoen bezig op het gravel. Voor Roland Garros deed ze mee aan 2 toernooien op het Gravel. Ze deed mee in Rome en Stuttgart en voor beide WTA toernooien was ze te sterk voor haar tegenstanders. In Stuttgart won ze de finale van Sabalenka met overtuigende cijfers. Het werd maar liefst 6-2/6-2 voor de Poolse en ook in Rome werd het in de finale 6-2/6-2, waar ze Jabeur versloeg. In het begin van Roland Garros heeft de nummer 1 van de wereld nog geen problemen gehad. Ze won maar liefst 3x met 2-0. Ze versloeg onder andere Tsurenko, Riske en Kovinic. Tijdens de match tegen Kovinc werd het 6-3/7-5 voor Swiatek. Er vielen maar liefst 21 games en we verwachten dat Zheng hier ook toe in staat is.

De Chinese Zheng is verrassend goed begonnen in Parijs. Ondanks haar zwakke prestaties in Madrid en Charleston waar ze totaal niet goed speelde, heeft ze de knop kunnen omdraaien en is ze momenteel zeer goed bezig op het Grand Slam toernooi. Ze versloeg in de eerste ronde Zanevska met duidelijke cijfers, het werd 6-3/6-1. In de 2de ronde versloeg ze voormalig nummer 1 van de wereld Halep met 2-6/6-2/6-1.  Tegen thuisspeelster Cornet in de 16de  finale kon ze zeer veel energie besparen. Na het winnen van de eerste set met 6-0 kon de Franse niet meer verder spelen wegens een blessure. Hierdoor zal Zheng topfit zijn, wat zeker nodig zal zijn tegen Swiatek.