Wedtips F1 GP Monaco | Kans op regen nog maar 11%

Op zondagmiddag 29 mei om 15:00 staat de Grote Prijs van Monaco op het programma. Neerlands hoop Max Verstappen start vanaf de 4e positie. De enige manier om vooraan te eindigen – aldus Verstappen zelf – is een spatje regen en chaos. Maar wat zijn de verwachtingen en wedtips bij de F1 GP Monaco?

Inhalen bij F1 GP Monaco is onmogelijk

Het zal niemand verbazen en het is niets nieuws: inhalen op Monaco is onmogelijk. Dat wordt al jaren gezegd en is al jaren bewezen. Maar ze hebben nu smallere bolides, toch? Dat klopt. Niks aan gelogen. De straten van Monaco zijn er echter niet breder op geworden. 

Coureurs zelf, waaronder Max Verstappen, geven aan dat ook met de nieuwe bolides inhalen op Monaco nog altijd praktisch onmogelijk is. Het feit dat dit bij coureurs bekend is, betekent ook dat – en ook dat heeft het verleden uitgewezen – niemand onnodige risico’s gaat nemen. De enige kans op chaos is… regen.

Weerupdate: Kans op regen drastisch verminderd

Lange tijd leek moeder natuur de sportliefhebber chaos te gunnen. Er werd regen voorspeld voor de GP van Monaco. Maar liefst 77% kans op een bui zeiden de weer goeroes. Zoals dat echter gaat bij weer goeroes werd die voorspelling net zo vakkundig de nek omgedraaid als dat deze was gekomen. 

Vanmorgen werd namelijk duidelijk dat alles in ieder geval wijst op een droge start. De kans op neerslag bij de start was 77%, maar wordt nu nog geschat op 11%. Dat is een drastische vermindering van de kans. Als er al buien komen, worden die aan het einde van de race verwacht. De vraag is of dit snel genoeg is voor coureurs als Max Verstappen om nog wat te proberen en of het genoeg is om chaos te ontketenen. 

Als er geen regen valt of als deze regen te laat komt, dan is de kans groot dat we de welbekende ‘parade’ krijgen, waarbij de meeste coureurs de eindstreep zien.

De kans op regen is nog slechts 11%

Conclusie en wedtips F1 GP Monaco

Waar het vaak interessant is om in te zetten op uitvallers, is het nu gezien het weerbericht aantrekkelijk om juist tegengesteld te kijken. Het is geen gok, maar als het daadwerkelijk droog blijft, is het waarschijnlijk dat de meeste coureurs de eindstreep zien. Value dus!

  • Meer dan 16.5 coureurs halen de finish (6/10 units) @2.10

Meer tips lezen? 👇