Spektakelmatch voor thuisspeler tegen Cilic

Simon Gilles is aan een geweldig parcours bezig in Parijs. De Fransman schakelde in de eerste ronde Carreno-Busta uit na een thriller. Simon won met 6-4/6-4/4-6/1-6/6-4 tegen de nummer 18 van de wereld. De wedstrijd duurde maar liefst 4 uur en kostte veel energie voor de veteraan uit Frankrijk. In de 2de ronde kon hij veel energie besparen, aangezien het een droge 3-0 werd voor Simon. Hij versloeg de Amerikaan Steve Johnson met 7-5/6-1/7-6. De 37 jarige Fransman kan rekenen op het enthousiaste publiek dat aanwezig is op Roland Garros. dDit is een enorm groot voordeel voor Simon en heeft zeker een impact op zijn overwinningen tot nu toe. Hij krijgt zeer veel steun van het publiek, waar hij gretig gebruik van maakt.

De Kroaat Cilic is aan een matig seizoen bezig op het gravel. Op het ATP toernooi in Rome geraakte hij niet verder dan de 3de ronde. Ook in Madrid en Estoril kwam hij niet verder dan de 2de en eerste ronde. In Parijs heeft hij de knop kunnen omdraaien en is hij uitstekend begonnen aan de 2de grand slam van het jaar. In de eerste ronde versloeg hij zeer makkelijk de nogal onbekende Balazs met 6-0/6-1/6-2. In de 2de ronde versloeg hij na 4 sets de Hongaar Fucsovics. Cilic won met 4-6/6-4/6-2/6-3 en staat zo in de 16de  finale van Roland-Garros.

We verwachten een spektakelmatch tussen de 2, aangezien Cilic toch kwalitatief beter is. Hij zal wel niet kunnen rekenen op het publiek, in tegenstelling tot Simon Gilles. Hierdoor zal het een spannende match worden waarbij er zeer veel games kunnen vallen.