De Reds dwarsbomen het record van Carlo Ancelotti

Vanavond staat er één van de mooiste wedstrijden van het jaar op het programma, namelijk de Champions League finale. Beide clubs weten hoe het voelt om deze finale te winnen. Liverpool, en in het bijzonder Salah die in 2018 geblesseerd het veld moest verlaten tijdens de finale, staan gebrand om revanche te nemen voor de verloren finale in 2018 tegen Los Blancos. Ondanks dat Liverpool een zware voorbereiding achter de rug heeft door de strijd om de titel in de Premier League, zijn ze nog steeds maar liefst 18 wedstrijden ongeslagen. Real Madrid daarentegen verloor 1x en speelde 2x gelijk in hun 4 laatste wedstrijden.

De Reds hebben tot nu toe een zeer goeie Champions League campagne achter de rug. De ploeg van Jurgen Klopp heeft zo goed als geen problemen gehad tijdens de knock-outfase, terwijl Ancelotti al 2x dichtbij de uitgang van de CL stond. Ze hebben het tegen PSG en Manchester City laten afweten in de heenmatch, maar konden het 2 keer thuis goedmaken. Vandaag kunnen ze hier niet op rekenen en moeten ze het in één wedstrijd doen. Hoewel Liverpool uiteraard tegen minder goede tegenstanders heeft gespeeld, wisten ze wel steeds een goede uitgangspositie te halen in de heenmatch. We verwachten dat Liverpool doormiddel van wilskracht en kwaliteit de overwinning zal behalen.