De nummer 2 van Nederland staat voor een zware opdracht!

Onze landgenoot heeft met Davidovich Fokina een zeer lastige eerste ronde. De Spanjaard liet dit seizoen al goed tennis zien, met als uitschieter zijn goede prestatie in Monaco natuurlijk. Daar behaalde hij zijn eerste ATP 1000 finale, die hij nipt verloor tegen Tsitsipas. Daarna kon hij zijn vorm niet bevestigen. Zo verloor hij in de volgende 3 toernooien steeds zijn tweede wedstrijd. Dit waren wel geen makkelijke matchen. Zo verloor hij tegen onder andere Hurkacz en Auger-Aliassime.

Griekspoor is, in tegenstelling tot vorig jaar, vooral actief op ATP- toernooien. Daar heeft hij het, logischerwijs, nog wat lastig. Op het gravel verloor hij 3 keer de eerste ronde. Vorige week bereikte hij wel de kwartfinale in Genève. Hiervoor schakelde hij de Amerikaan Paul en de Zwitser Nikles uit. De zege tegen Paul was knap, die tegen Nikles (nummer 317) was te verwachten.

In tegenstelling tot Griekspoor, die vorig jaar in de eerste ronde van de kwalificatie werd uitgeschakeld, was het Roland Garros avontuur voor Davidovich Fokina vorig jaar zeer geslaagd. Hij bereikte de kwartfinale, waar hij werd uitgeschakeld door Zverev.

We verwachten dat Davidovich Fokina te sterk zal zijn voor Griekspoor, en maximum 4 sets nodig heeft. Alhoewel we verwachten dat hij ook in 3 sets zal kunnen winnen, kiezen we voor deze optie, omdat dit ook nog goed mogelijk is in 4, of zelfs 5 sets.