Roma heeft 3 punten nodig om zeker te zijn van Europa League voetbal!

Vanavond gaat Roma in de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Torino. Roma staat op de 6e plaats en zal deze willen behouden aangezien deze plek direct Europa League voetbal oplevert. Het gat tot nummer 7 Fiorentina bedraagt maar 1 punt en daarom moet Roma winnen om zeker te zijn van de 6e plaats. Fiorentina speelt morgen thuis tegen Juventus dat geen belang meer heeft bij de laatste competitiewedstrijd.

De wedstrijd tegen Torino is een generale repetitie voor Roma in aanloop naar de Conference League finale tegen Feyenoord van aanstaande woensdag. De ploeg van Mourinho is de laatste weken wat wisselvallig bezig en de laatste competitieoverwinning dateert dan ook van 10 april.

Torino is uitgespeeld voor dit seizoen en kan niet veel plekken meer stijgen of dalen. Momenteel staat de club uit Turijn op een 10e plaats. Aangezien Roma moet winnen om Europa League voetbal veilig te stellen en Torino weinig belangen heeft bij de laatste competitiewedstrijd zien wij Roma deze wedstrijd winnen. Bij een overwinning zal de ploeg van Mourinho ook met een goed gevoel richting de Conference League finale gaan!