Lastige match voor Ruud tegen een stugge tegenstander!

Paire Benoire is goed begonnen aan het ATP tornooi in Geneve, in de eerste ronde kwam hij de Fin Emil Ruusuvori tegen. De Fransman speelde een sterke partij en won in 3 sets met 7-5/5-7/6-4 tegen Ruusuvori. In deze wedstrijd waren er maar liefst 34 games gespeeld, ook in zijn laatste 5 matchen had hij maar liefst 4x een driesetter gespeeld waarbij er veel games werden gespeeld. Hij versloeg in  deze wedstrijden onder andere Coria en Nakashima, tijdens de kwalificaties van het ATP tornooi in Madrid. Hierdoor kwalificeerde hij zich voor het tornooi waarbij hij gravelspecialist Diego Schwartzmann tegenkwam in de eerste ronde. Paire maakte het de Argentijn lastig en verloor uiteindelijk de match in 3 sets.

Voor Casper Ruud is het zijn eerste match in Geneve. Afgelopen week heeft hij nog een zwaar tornooi achter de rug in Rome, waarbij hij de halve finale verloor tegen de uiteindelijke winnaar Novak Djokovic. Hij verloor in 2 sets met 6-4/6-3 tegen de Serviër. De Noor heeft een wisselvallige vorm, hij speelde goed in Rome, maar in het ATP tornooi in Madrid verloor hij zijn eerste match met 7-6/2-6/6-4 tegen Lajovic. In München behaalde Casper Ruud ook geen al te goed resultaat, hij verloor zijn 2de match tegen Van De Zandschulp met maar liefst 7-5/6-1. De 8ste geklasseerde in de ATP-ranking heeft in zijn 5 laatste matchen 3 keer een wedstrijd gehad waarbij er meer dan 19.5 games werden gespeeld.

We verwachten dat Ruud de overwinning zal behalen, maar dat het een lastige match zal worden waarbij er veel games worden gespeeld.