Arsenal moet winnen om een Champions League ticket te kunnen bemachtigen!

Vanavond gaat Arsenal op bezoek bij Newcastle United. Arsenal is met Tottenham in een hevige strijd geraakt om het laatste Champions League ticket. De ploeg die aan het eind van het seizoen op de 4e plaats eindigt, verzekert zich van voetbal op het hoogste Europese niveau.

Momenteel staat Tottenham op de 4e plaats na een krappe 1-0 overwinning op Burnley gisteren. Hierdoor heeft Tottenham ook een wedstrijd meer gespeeld dan Arsenal. De ploeg van Antonio Conte heeft nu 68 punten met een beter doelsaldo dan Arsenal. Arsenal staat op de 5e plaats en heeft 66 punten maar komt zogezegd vanavond nog in actie. Bij een overwinning gaat Arsenal weer over Tottenham heen.

Tegenstander Newcastle United is al lang en breed zeker van nog een seizoen in de Premier League en heeft weinig belangen bij de wedstrijd van vanavond. Newcastle staat op een 14e plaats en zou in theorie nog 9e kunnen worden. Dit zien wij echter niet gebeuren omdat ook een 9e plaats nergens recht op geeft.

Arsenal was aan een goede reeks bezig met onder andere overwinningen op Chelsea en Manchester United totdat er vorige week verloren werd van directe concurrent Tottenham. Bij winst heeft Arsenal alles weer in eigen hand. Wij denken daarom ook dat Arsenal er alles aan zal gaan doen om te winnen terwijl Newcastle eigenlijk belangeloos de wedstrijd zal aangaan!