De gravelkoning krijgt het vandaag niet cadeau!

Nadal mag deze week proberen zijn titel in Rome te verdedigen. Hij begon met een overtuigende overwinning tegen Isner (6-3/6-1). Al moet er wel gezegd worden dat Isner natuurlijk geen gravelspeler is. Vorige week speelde Nadal zijn eerste graveltoernooi dit jaar. Zoals de meesten wel zullen weten, verloor hij in de kwartfinale van zijn opvolger, namelijk Alcaraz. In de 2 wedstrijden daarvoor, won hij met 6-1/7-6 tegen Kecmanovic en 6-3/5-7/7-6 tegen Goffin. In alle 3 zijn matchen in Madrid werden er dus meer dan 19.5 games gespeeld.

Shapovalov begon zijn gravelseizoen ook in Madrid. Hij won zijn eerste match met 2-0 van Humbert. De tweede match verloor hij 2-1 tegen Murray, die erna walkover gaf tegen Djokovic. Shapovalov is goed gestart in Rome. Hij versloeg thuisspeler, en sensatie van vorig jaar, Sonego in de eerste ronde. In de tweede ronde was hij te sterk voor de nummer 25 van de wereld, Basilashvili.

Vorig jaar kwamen beide heren elkaar ook al tegen in Rome. Toen won Nadal met 3-6/6-4/7-6. Ze hebben 6 keer tegen elkaar gespeeld, in 4 matchen werd deze lijn gehaald, in 1 match werd deze lijn niet gehaald. De 6de ontmoeting was op de Australian Open dit jaar, waar de wedstrijd eindigde met een 3-2 overwinning in het voordeel van de Spanjaard. We verwachten dat dit geen simpele overwinning zal worden voor Nadal.

Live Betting NL - de #1 op live wedden