Wedtips Hertha BSC – Mainz: Essentieel duel voor Hertha, odds tot 2.75!

In de Bundesliga is bovenin de ranglijst al het nodige bekend. Bayern München is kampioenen Borussia Dortmund wordt 2e. Onderin is er minder zeker. Hertha BSC vecht nog voor lijfsbehoud en dat levert een interessante situatie op. Hier vind je alle wedtips voor Hertha BSC – Mainz!

Hertha BSC en de strijd voor lijfsbehoud

Zondag om 18:30 staat Hertha BSC – Mainz op het programma. Voor de thuisploeg is het een seizoen van aanmodderen. De ploeg waar onder andere Zeefuik Deyovaisio – als hij niet geblesseerd is – actief is, staat momenteel op de 15e plek in de Bundesliga. De nummer 16 wordt veroordeeld tot nacompetitie, terwijl de nummer 17 rechtstreeks degradeert. Nummer 17 Arminia Bielefeld kan Hertha al niet meer inhalen, maar Stuttgart kan dat nog wel. Tenzij Hertha BSC wint van Mainz. Het verschil is momenteel vier punten met nog twee wedstrijden op het programma. Kortom, Hertha BSC kan lijfsbehoud veilig stellen tegen Mainz.

Wij denken dat Burnley de goede vorm door zal zetten en voor eigen publiek vol voor de overwinning zal gaan. Om toch iets meer zekerheid in te bouwen spelen we Burnley wint, ongeldig bij gelijkspel tegen een odd van 2.23!

Einde seizoen voor Mainz

Voor de bezoekers zijn de belangen een stuk minder groot. Mainz – waar met Jeremiah St. Juste, Jean-Paul Boëtius en Delano Burgzorg een hele Nederlandse enclave actief is – staat momenteel op de 9e positie. Het gat met de Europese tickets is met 10 punten te groot. Naar beneden hoeft de ploeg ook al lang niet meer te kijken. Er staat dus niets meer op het spel en technisch gezien is het seizoen voor Mainz al ten einde.

Mainz zou degradant zijn op uitwedstrijden

Dat het seizoen ten einde is, heeft Mainz overigens voornamelijk te danken aan de wedstrijden in eigen huis. Puur op uitwedstrijden zou Mainz in hetzelfde schuitje verkeren als Hertha BSC. Sterker nog, de situatie zou nog zorgwekkender zijn. Mainz won buitenshuis pas twee keer dit seizoen. Van de laatste 10 uitwedstrijden gingen er maar liefst 8 verloren. 

Mainz won pas 2 keer buitenshuis

Hertha BSC vs Mainz H2H

Uit de afgelopen ontmoetingen is niet direct een winnaar aan te wijzen. Van de laatste 6 ontmoetingen wist Hertha BSC er drie te winnen. In twee van de zes wedstrijden was Mainz de sterkste en eenmaal keer eindigde het in een gelijkspel.

Conclusie en wedtips Hertha BSV vs Mainz

In dit duel is er maar een ploeg die nog ergens voor speelt: Hertha BSC. De thuisploeg kan handhaving veiligstellen. Dat is niet wat de odds momenteel weerspiegelen. Het is ook niet zo dat Hertha in het verleden vaak onder deed voor Mainz. Ook dat is dus geen verklaring voor de te hoge odd. Toegegeven, Hertha mist de nodige spelers, maar dat kunnen we weer wegstrepen tegen de dramatische vorm van Mainz buitenshuis.

  • Hertha BSC wint (2.75)

Meer tips lezen? 👇

Live Betting NL - de #1 op live wedden