Monaco kan de Champions League ruiken!

AS Monaco neemt het vanavond in een uitwedstrijd op tegen Lille. Monaco maakt nog kans op de voorrondes van de Champions League terwijl Lille, na een teleurstellend seizoen, weinig heeft om voor te spelen.

Monaco is de laatste weken in topvorm. De laatste 7 wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten, hier zat ook een overwinning op PSG bij. De Monegasken staan momenteel op een 4e plaats met 62 punten. Deze plek geeft recht op Europa League voetbal. Plek 3 geeft recht op de voorrondes van de Champions League. Op deze plek staat Stade Rennais met het gelijk aantal punten als Monaco. Monaco heeft een gunstiger programma dan Stade Rennais aangezien Stade Rennais het nog opneemt tegen nummer 2 Marseille.

Lille kent dus een teleurstellend seizoen na het kampioenschap van vorig seizoen. De club staat nu 10e en kan niet heel veel meer omhoog of omlaag. Dit is ook aan de vorm van Lille te zien. Van de laatste 6 wedstrijden werd er maar 1 gewonnen.

Wij denken dat Monaco zal winnen om zo plaatsing voor de voorrondes van de Champions League in zicht te houden!