Verdubbel je inzet met deze lange tennismatch!

De Minaur – Sinner: over 22.5 games (2.00)

Beide spelers zijn bezig aan een sterk gravelseizoen. De Minaur speelde vorige week een goed toernooi in Barcelona. Hij verloor in de halve finale tegen Alcarez, die uiteindelijk het ATP toernooi wist te winnen. De Australiër verloor nipt met 7-6/6-7/6-4 tegen het toptalent uit Spanje. In de 5 matchen die hij in Barcelona speelde, werd er telkens 3 sets gespeeld. De enige match waarbij dit niet gebeurde was omdat zijn tegenstander opgaf wegens een blessure, dus hier moeten we niet naar kijken. De Minaur staat bekend om zijn wilskracht en zal er dus alles aan doen om te winnen tegen toch wel de betere tennisspeler Jannik Sinner. De Minaur won zijn eerste match in Madrid tegen gravelspeler Martinez met 7-6/1-6/6-3.

Ook Sinner had 3 sets nodig om zijn eerste wedstrijd te winnen in Madrid. Hij won met 7-6/6-7/6-3 tegen de Amerikaan Paul Tommy. De Italiaan behaalde vorige maand enkele goede resultaten in Monte Carlo. Hij behaalde de kwartfinale, die hij verloor van Alexander Zverev. Hij verloor nipt met 7-5/3-6/7-6. Sinner had in de overige 3 matchen die hij daar speelde maar liefst 2 keer 3 sets nodig. Hij won onder andere van de Rus Rublev met 6-1/5-7/6-1. De laatste onderlinge match op een ATP toernooi had Sinner 3 sets nodig om te winnen van De Minaur. We verwachten een lange en spannende wedstrijd tussen de Australiër en de Italiaan waarbij er veel games zullen vallen.