NBA play-offs: Tatum en Embiid laten teammates scoren

BLY Nets – BOS Celtics: Jayson Tatum (BOS) +5.5 assists (1.68)

Een verrassende wending in ontwikkeling in het naseizoen van de NBA: het sterrenteam van Brooklyn, met o.a. Kevin Durant en Kyrie Irving, kijkt tegen een 3-0 achterstand aan tegen de Boston Celtics. Drijvende kracht bij Boston? Jayson Tatum. In de eerste drie wedstrijden van deze series vonden de Nets geen antwoord op de forward van Boston. Als er man-op-man op hem verdedigd wordt, strooit hij met assists. Zoniet, maakt hij het zelf.

Deze line haalde hij in elke game tot dusver tegen Brooklyn, met een gemiddelde van 8 assists. Bovendien konden dat er een pak meer zijn, zijn potential assists (passes die niet omgezet werden door teammates) liggen nog een stuk hoger.

PHI 76ers – TOR Raptors: Joel Embiid +2.5 assists (1.58)

Philadelphia krijgt vannacht de kans om zich in eigen arena voor de volgende ronde te kwalificeren. Het team van James Harden en Joel Embiid leidt de series tegen Toronto met 3-1. Dé smaakmaker bij de 76ers is ongetwijfeld MVP-kandidaat Joel Embiid. De Kameroense reus wil, met het oog op die MVP-trofee, elke wedstrijd zo’n goed mogelijke statistieken voorleggen. En in deze wedstrijd is er reden genoeg om voor de assists te gaan.

Embiid blesseerde zich aan de duim in game 3, en moet eigenlijk geopereerd worden. Bezorgde 76ers-fans werden snel gerustgesteld: Embiid zal het naseizoen volledig meespelen en door de blessure heen bijten. Al heeft een duimblessure natuurlijk invloed op het scorend vermogen, en dat zagen we meteen in game 4. Embiid plaatste zichzelf in een meer aangevende rol, en deelde 4 assists uit. Dat konden er een pak meer zijn als zijn teamgenoten wat accurater afgewerkt hadden. Een line die Joel altijd kan halen, met vannacht extra kans.

Live Betting NL - de #1 op live wedden