Een spannende wedstrijd tussen de jonkies!

Jiri Lehecka – Holger Rune: over 22.5 games (1.95)

Jiri Lehecka heeft zich voor de derde achtereenvolgende week met succes een weg gebaand door de kwalificatiefase van een ATP-evenement. Hij verdiende zijn plaats in de hoofdtoernooien van Monte Carlo en Belgrado in de afgelopen twee weken. Het afgelopen tornooi in Belgrado won hij de eerste ronde van Laaksonen met 2-6/5-7. In de 2de ronde kwam hij de Rus Rublev tegen, die uiteindelijk het tornooi won van de nummer 1 in de ATP- ranking Djokovic. Lehecka verloor nipt van de Rus met 6-4/6-7/2-6. Hij wist een set te pakken tegen de nummer 8 van de wereld. De Tsjech won de 2 kwalificatie matchen in München. Hij won van de gravelspecialist Tabilo, die in februari nog de finale haalde op een ATP tornooi. Lechka won tegen de Chileen met 6-4/7-6.

Holger Rune heeft de afgelopen 2 weken zijn veerkracht en doorzettingsvermogen getoond. Op zijn favoriete ondergrond gravel is hij sterk bezig. De nog maar 18 jarige Deen behaalde de 2de ronde in Monte Carlo. Hij won 2x 2-0 in de kwalificaties. In de eerste ronde kwam hij onmiddellijk uit tegen een sterke tegenstander, namelijk Karatsev. Hij won met 7-6/4-6/6-3 van de Rus. In de 2de ronde kwam hij Casper Ruud tegen, die op de zevende plek van de ATP-ranking staat. Hij maakte het de Noor lastig en verloor nipt met 7-6/7-5. In Belgrado behaalde hij een knappe overwinning door de gravelspecialist Garin te verslaan met 6-3/6-1. In de 2de ronde verloor hij nipt van de Japanner Daniel Taro met 3/6-7/6-3.

Het laatste onderlinge duel tussen Lehecka en Holger eindige op een 2-1 voor de Tsjech. Hij won met 3-6/6-3/6-4 van de Deen. We verwachten een lange en spannende match met veel games.