AZ herstelt zich en Nottingham stuurt Peterborough naar League One!

AZ Alkmaar – SC Heerenveen: AZ Alkmaar wint (1.44)

AZ neemt het vanavond in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De club uit Alkmaar draait dit seizoen erg goed al komt er zo af en toe wat zand in de motor. Zo werd de vorige competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle verassend verloren met 2-1.

SC Heerenveen kent een teleurstellend seizoen waarbij trainer Johnny Jansen halverwege het seizoen de laan uit werd gestuurd. De laatste weken lijken de Friezen weer een goede vorm opgepakt te hebben, de laatste 6 wedstrijden werd er niet verloren. Doordat PSV de beker heeft gewonnen en Ajax en PSV zeer zeker op de eerste twee plekken gaan eindigen mag de nummer 8 van de Eredivisie deelnemen aan de play-offs voor Europees voetbal. Op die plaats staat nu FC Groningen dat maar 2 punten meer heeft dan Heerenveen.

AZ doet nog steeds mee op plaats 3 die, door de bekerwinst van PSV en eindklassering van PSV en Ajax, waarschijnlijk recht geeft op kwalificatie voor de voorrondes van de Europa League. Wij schatten AZ hoger in dan Heerenveen en denken dat ze in eigen huis zullen winnen!

Peterborough United – Nottingham Forest: Nottingham Forest wint (1.63)

Nottingham Forest gaat vandaag op bezoek bij nummer 22 Peterborough United. Nottingham staat op een 5e plaats en is bijna verzekerd van deelname aan de promotie play-offs.

Wij hebben de laatste weken, met succes, al vaker Nottingham winst getipt en deze is op één keer na telkens goed gegaan. Bij winst van Nottingham degradeert Peterborough. Wij denken dat het klasse verschil te groot is en dat het doek voor Peterborough vandaag zal vallen.