Sevilla heeft Champions League voetbal bijna binnen!

Vanavond neemt Sevilla het in een uitwedstrijd op tegen Levante. De ploeg van Julen Lopetegui staat momenteel op een 4de plaats met een punt achterstand op huidig nummer 2 Atletico Madrid die een wedstrijd meer heeft gespeeld. De eerste 4 plekken op de ranglijst geven recht op deelname aan het nieuwe Champions League seizoen. Real Betis en Real Sociedad zouden de top 4 nog aan kunnen vallen en er met een van de tickets vandoor kunnen gaan. Het verschil tussen nummer 5 Betis en nummer 3 Sevilla bedraagt maar 3 punten. Betis heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dus vanavond kan er afstand genomen worden door Sevilla.

Levante staat momenteel voorlaatste en er moet nog veel gebeuren wil de club niet degraderen. De club uit Valencia staat met 25 punten op een 19e plaats en het gat naar de veilige plekken bedraagt 6 punten. Hierbij kan ook gezegd worden dat Levante nog speelt tegen het hoog geklasseerde Real Madrid, Real Sociedad en dus ook Sevilla. Het zal in de laatste 6 wedstrijden dus erg lastig worden voor Levante om voldoende punten te halen om zo degradatie te ontlopen.

Om het Champions League ticket veilig te stellen, zal Sevilla de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Levante moeten winnen. Afgelopen weekend verloor Sevilla nog in de laatste minuut van Real Madrid maar wij verwachten dat Sevilla deze wedstrijd niet zal gaan verliezen en zicht blijft houden op Champions League voetbal.