Daily NBA: deze meester-rebounder verslaat de bookies wedstrijd na wedstrijd!

ATL Hawks – CLE Cavaliers: Clint Capela +27.5 P/R/A (1.83)

Vannacht, 01h30 onze tijd, staan de Hawks en de Cavaliers voor een levensbelangrijk duel. In een enkele wedstrijd wordt beslist wie het laatste plaatsje in de play-offs van de Eastern Conference krijgt. Iedereen zal met argusogen kijken naar de prestaties van point guards Trae Young (ATL) en Darius Garland (CLE), maar bij Atlanta loopt er ene Clint Capela rond die de laatste tijd elke over-line met gemak aan flarden speelt.

Zonder twijfel wordt dit een high-intensity game: voor één van deze ploegen eindigt het seizoen hier. Beide teams speelden al zo’n wedstrijd om in deze positie te geraken. Atlanta won overtuigend van de Charlotte Hornets. In die wedstrijd haalde Capela 17 rebounds, 15 punten, 3 assists (35 PRA). In zijn laatste 3 wedstrijden haalde hij een gemiddeld PRA van 32.3, met een gemiddelde van 27 speelminuten per game.

In dit must-win scenario zal Nate McMillan zijn starters ongetwijfeld zoveel mogelijk laten spelen. Daarbij komt nog dat Bogdan Bogdanovich niet 100% speelklaar is voor vanavond, iets waar de stats én speelminuten van Capela wel eens baat bij kunnen hebben. Deze man scoort, reboundt, en lijkt te pieken op het juiste moment van het seizoen.