Wedstrijd van de waarheid voor Rotherham United!

De fans van Rotherham United wachten in volle spanning de verplaatsing naar Portsmouth af woensdagavond. Bij winst komen ze gelijk met het nummer 2 in de stand, Milton Keynes, en dat met een wedstrijd minder gespeeld. Do or die dus vanavond, een wedstrijd die het seizoen kan geslaagd kan maken.

De statistieken rond deze wedstrijd spelen alleszins al in het voordeel van de bezoekers. De wedstrijd in Rotherham werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Maar misschien nog belangrijk zijn de resultaten behaald buitenshuis: 11 overwinningen uit 19 wedstrijden en een doelpuntensaldo van maar liefst +19. Slechts 5 keer trilden de Rotherhamse netten, daarmee zijn ze met voorsprong de best verdedigende ploeg op verplaatsing in de League One.

Portsmouth’s’ hoop op promotie-playoffs is de laatste weken aanzienlijk geslonken. In de laatste 5 wedstrijden werden slechts 3 punten behaald.