Sarri ontmantelt Genuees blok!

Enkele weken geleden heb ik zowat de saaiste vrijdagavond van mijn leven beleefd. Genoa en Torino hadden de eer om mijn viervoudig systeembetje af te sluiten, en een ploeg die meer dan de helft (!) van hun wedstrijden gelijkspeelt, wilde ik wel eens aan het werk zien. Een grote vergissing achteraf gezien: als bij wonder een vroeg doelpunt voor Genoa, gevolgd door een snelle rode kaart, en daarna werkelijk niks meer. Meer dan een uur lang beukte Torino, getergd door het anti-voetbal en extreme tijd winnen van de thuisploeg, in op de verdediging van Genoa, zonder resultaat.

Zondagmiddag krijgen de Genuezen bezoek uit Rome. Lazio heeft de op één na beste aanval van de Serie A en moet absoluut winnen om mee te blijven doen voor Europese plaatsen. Historisch gezien lukt het Lazio, in tegenstelling tot vele andere ploegen, wél om Genoa te ontwrichten. In de laatste 4 onderlinge duels scoorde Lazio 11 keer, de thuiswedstrijd werd nog niet zo lang geleden met 3-1 gewonnen.

Het is tijd dat dit Genoa eens met de voetjes op de grond gezet wordt door een aanvallend sterk team en Lazio is daar de perfecte kandidaat voor. De ploeg van Sarri doet het uitstekend tegen de kleintjes. De doelmannen van zowel Cagliari, Bologna, Salernitana, Venezia én Genoa moesten zich dit seizoen minstens 3 keer omdraaien in hun wedstrijd tegen Lazio. Een mooie, simpele verdubbelaar.