Tennis picks: Beatriz Haddad Maia wint in 2 sets van Russin!

Maia speelt een topseizoen. De Braziliaanse heeft zonder twijfel al enkele tennisgokkers grijze haren gegeven door wedstrijden te winnen die ze op papier zou moeten verliezen. Enkele weken geleden nog werd Sakkari (WTA 4) verslagen.

Als we de recente wedstrijden van Rakhimova bekijken zien we enkel rood: nederlaag na nederlaag, tegen zowel hoger als lager gerankte speelsters. Eind februari namen deze dames het al eens tegen elkaar op, 6-1 en 6-3 in het voordeel van Maia was het zware verdict voor de Russin.

Als al het bovenstaande je nog niet overtuigd heeft: de wedstrijd wordt in Bogota gespeeld en is dus een Zuid-Amerikaanse ‘thuiswedstrijd’ voor Maia. Nu goed, profs brengen hun hele seizoen in verschillende klimaten over de hele wereld door en hun lichaam zou hier op aangepast moeten zijn. Vooral het feit dat deze wedstrijd op klei gespeeld wordt, is een surplus voor Maia. Dit is haar beste ondergrond, en als je ziet wat ze dit seizoen al op hardcourt presteerde, vrees ik voor Rakhimova dat er haar een nieuwe pandoering te wachten staat.