Tennis picks of the day: Clarke en Lamens winnen

Clarke – Alves: Clarke wint (1.45)

In de Mexicaanse hitte speelt Jay Clarke (ATP 166) vandaag tegen Braziliaan Mateus Alves (ATP 469).  Die eerste is een stuk hoger gerankt en dat zie je ook als je de wedstrijden van beide heren vergelijkt: Clarke speelt tegen tegenstanders van een veel hoger niveau dan Alves.

Alves doet het zeker niet slecht, in de vorige ronde schakelde hij Gaio (ATP 189) uit, al is dat met een korreltje zout te nemen: Gaio verloor al 7 wedstrijden op rij en speelde dit seizoen amper wedstrijden. Toch had Alves 3 sets nodig.

Lamens – Bara: Lamens wint (1.73)

Met Suzan Lamens (WTA 204) heeft Nederland één van ‘s werelds grootste talenten in het vrouwentennis in zijn rangen. Het seizoen van Suzan is op z’n minst indrukwekkend te noemen, en momenteel is ze bezig aan een overwinningsreeks van maar liefst 8 wedstrijden. In de vorige ronde nog schakelde ze met Sharma (WTA 92) een veel hoger gerankte speelster uit.

Bara speelt een niveautje hoger dan Lamens en laat Challengerwedstrijden meestal links liggen, maar dit seizoen kent ze amper succes. Na telkens snelle uitschakelingen in elk WTA- en Grand Slam toernooi richt ze zich nu toch terug op Challenger. Enkele weken geleden nog ontmoette ze daar ene Suzan Lamens: Bara werd met 6-0, 6-0 afgedroogd.