Tennis pick: Kudla zegeviert in Houston

De 1/16e finale van Houston brengt een mooi Amerikaans onderonsje; eigenlijk hadden deze heren hun duel gisteren al moeten uitvechten, maar regenval stak daar een stokje voor.

Eerlijk gezegd heb ik er geen idee van waarom de bookies Kudla hier als underdog zien: hij won de laatste 2 duels met Johnson én is dit seizoen gewoon on fire. Met een win-lossratio van 9-1 uit zijn laatste 10, hij won het Challengertoernooi in Phoenix, is hij hier zeker de gelijke van Steve Johnson.

Die laatste speelt in zijn thuisstaat en dat kan bijdragen aan de hoge odd van Kudla. Veel maakt het niet uit: dit seizoen raakte hij in nog geen enkel ATP-toernooi verder dan de 1/16e finale. Met al 32 lentes op de teller is hij niet meer bij de jongste en dat resulteert in snelle uitschakelingen als er een tegenstander van niveau de revue passeert. Vanavond is dat Denis Kudla, die hier verkeerdelijk als underdog aangewezen is door de bookies.