Tennisverdubbelaar: spannende finale en winst voor Cedrik-Marcel Stebe!

Osaka – Swiatek: over 20.5 games (1.74)

De organisatoren van het WTA Miami wrijven zich in de handjes: een mooiere affiche voor de finale hadden ze zich niet kunnen inbeelden. Swiatek speelt een fenomenaal seizoen: zowel in Doha als Indian Wells kraaide de Poolse victorie. Ze telt nu al 16 opeenvolgende overwinningen.

Met Osaka krijgt ze de ultieme test. De Japanse is helemaal terug en heeft haar mentale kwaaltjes achterwege gelaten. We krijgen hier een heel competitieve wedstrijden tussen twee dames die momenteel het beste tennis van alle vrouwen brengen. Swiatek favoriet, Osaka meer ervaring in finales als deze: perfect dus voor veel games.

Stebe – Nardi: Stebe wint (1.60)

Twee sterke spelers in de kwartfinale van het Challengertoernooi in het Zwitserse Lugano, maar er zijn toch enkele redenen om Stebe (ATP 218) hier het voordeel te geven. Om deze kwartfinale te bereiken, moest de Duitser alvast een veel moeilijkere route dan Nardi (ATP 297) afleggen: in de vorige ronde zorgde hij voor een upset en speelde hij favoriet Rodionov met 6-1, 6-1 naar huis. Stebe speelt ook gewoon vaker tegen tegenstanders van een sterk kaliber dan Nardi, en dat zal hem hier zeker helpen.

Nardi weet dit seizoen zeker en vast wat winnen is, maar zoals ik al zei, de tegenstand is niet zo sterk. Zijn seizoensstatistieken zijn in deze wedstrijd dus met een korreltje zout te nemen, zeker als je weet dat Stebe dit seizoen al won van Kudla (ATP 84), en Opelka (18) en Nishioka (ATP 96) het ongelofelijk moeilijk maakte.